Адекватните часове сън гарантират защита срещу дехидратация

banner-hepavital

Достатъчно количество сън възстановява работата на цялото тяло. Затова всеки трябва да се стреми към осъществяването на добър и дълговременен сън


Възрастните, които спят само 6 часа в денонощието, а не 8, имат повишен риск от дехидратация, според проучване на университета в Пенсилвания. Eurek Alert цитира резултатите от изследването: ако човек не се чувства добре след нощния сън, възможно е той да е дехидратиран. Учените са изследвали как сънят влияе върху нивото на водата в тялото чрез примера на доброволци от САЩ и Китай.

Оказа се, че хората, които спят в продължение на 6 часа, са имали по-концентрирана урина и 16-59% повишен риск от недостатъчно ниски нива на вода в сравнение с тези, които са спали в продължение на 8 часа. Въпросът е как хормоналната система регулира нивото на водата. Фокусът на учените е върху хормона вазопресин. Този хормон работи в продължение на цял ден. Но в края на цикъла на съня, хормонът започва да се освобождава по-бързо. Следователно, ако човек страда от липса на сън, той е лишен от „прозорец“, в който се секретира от така нужния хормон.

Резултатът е дехидратация, която засяга всички системи на тялото и неговите функции, включително когнитивните функции, настроението и физическото състояние. При продължителна дехидратация крие риск от инфекции на пикочните пътища и камъни в бъбреците се увеличава.

Невролозите са научили и какво точно дава на човека здравия сън

Разликата в активността на мозъка на спящ и буден човек е ключът към възстановяването на баланса на клетъчните връзки в мозъка. Това обяснява защо сънят е толкова важен за човешкото здраве, съобщава Xinhua.

По време на събуждането, активността в клетъчните връзки се увеличава. И по време на сън, напротив, всичко се връща към първоначалните показатели. Това предотвратява претоварването на връзките. Това означава, че и двата цикъла – сън и будност – са важни за стабилизирането на клетъчните връзки. Този баланс помага на човек да оцелее, казват учените.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.