Алкохолизъм: справянето с него е предизвикателство за медицината и близките на зависимия от алкохола

banner-hepavital

Алкохолизъм е проблем не само на отделния човек, или на отделното семейство, но и на цялото общество


Алкохолът (етанол) започва да навлиза в кръвта няколко минути след употребата му.

Има доста определения на алкохолизма, но алкохолизмът е заболяване, което е известно на всички.

Има три групи причини за алкохолизъм: физиологични, социални и психологически.

Физиологични причини са, преди всичко, наследствена предразположеност към алкохолизма. Социалните причини за алкохолизма са тясно свързани с психологическите. Психологическите причини за алкохолизма зависят от характера на човека, неговите умствени способности и способността му да се адаптира към сложни житейски ситуации.

Безсилието, страхът, безпокойството притискат човека и той започва лека-полека да се ориентира към пиянство. Алкохолизмът в много случаи е сложна болест, която изисква интегриран подход за цялостно излекуване на пациента.

Почти всички народи са създали традиции, „ритуали“ и правила, които по някакъв начин регулират употребата на алкохол по различни причини. Повечето от тези правила обаче по никакъв начин не насърчават пиянството като такова.

В хода на човешката история, много народи са развили Национална Алкохолна Традиция – на неписаните закони, които, когато това е възможно и е необходимо, се започва да се пие алкохол. В действителност, алкохолът е неразделна част от човешката култура. Той може да промени психическото състояние на човека, да му даде усещане за комфорт, отпускане, премахване на ограничаващия принцип и т.н.

Сега, според изследователите, консумират алкохолни напитки над 90% от възрастното население в повечето развити страни. Злоупотребата с алкохол, е много по-малка – от 20 до 40% (според различни източници), а алкохолици са средно 4-5 процента от населението.

В резултат на това модерната медицина стига до извода, че алкохолизмът не е само болест, но и социално явление. И справянето с него не е толкова просто.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.