Алкохолът влияе върху метаболизма и мозъка на подрастващите

banner-hepavital

Алкохолът е вреден. Вреден е по начин, по който повечето зависими дори не могат да предположат. Ето защо е добре да се откаже веднага


Изследване, проведено от учени от университета в Източна Финландия и Университетската болница в Куопио, показа нещо много интересно. Според изследователите, пиенето на алкохол по време на юношеството е тясно свързано с промените в метаболитния профил. Тези промени корелират с намаляване обема на сивото вещество в мозъка, особено при жени, които злоупотребяват с алкохол. Същото важи и за подрастващите, които злоупотребяват с алкохола в прекалено ранна възраст.

Учените в продължение на 10 години са наблюдавали подрастващите от Финландия. Специалистите са проучили метаболитните профили на доброволците. Магнитен резонанс (ЯМР) също се е използвал за измерване обема на сивото вещество, пише The Deccan Chronicle .

Изследователите стигат до извода, че консумацията на алкохол оказва негативно влияние както върху мозъка, така и върху метаболизма на подрастващите. Например, участниците, които употребяват алкохол, повишават нивото на веществото 1-метилхистамин. Това, от своя страна, е свързано с намаляване обема на сивото вещество.

Учените напомнят, че физическите упражнения ще помогнат за справяне със зависимостта към алкохола. Лекарите отдавна са наясно с ползите от аеробното обучение. Упражненията от този тип намаляват риска от развитие на диабет, инфаркт и артрит. Освен това те помагат при проблеми като депресия и стрес. В хода на новото проучване американски учени разбраха: използването на аеробни упражнения може да помогне на наркоманиите, алкохолиците и други хора със други зависимости, съобщава Medical Xpress.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.