Алкохолът не попречи да осъзнавате грешките, но потъпква чувството за вина

banner-hepavital

На алкохолиците им е чуждо чувството за вина


Повечето хора знаят, че много умни хора са се сблъскали с неудобни ситуации или са извършили нечестни и безпристрастни действия. И всичко това, докато са били в състояние на опиянение с алкохол. Учените от Колеж по изкуствата и науката от Университета на Колумбия разбраха какво точно се случва в човешкия мозък, което води до такива последствия, пише Science Daily.

Група учени, ръководена от доцента по психология Брус Бартолоу, измерва мозъчната активност на 67 доброволци на възраст 21-35 години, когато те решават сложна компютърна задача, предназначена да открие някои грешки.

Почти една трета от участниците получиха алкохолни напитки. Останалите получават напитка, която не съдържа алкохол или симулира плацебо. В допълнение към наблюдението върху активността на мозъка на субектите, учените също така измерваха промените в настроението, точността на решаването на изпълняваната задача и способността за самоконтрол.

Резултатите от изследването показаха, че при онези доброволци, които консумират алкохолни напитки, „алармените сигнали“, предупреждаващи за грешката, са били игнорирани. В същото време, въпреки че алкохолът прави тези сигнали по-малко изразени, той не намалява осъзнаването на лицето, че прави грешка.

Освен това, ако в други групи участниците, които са направили грешката, започнаха да бъдат предпазливи и да решават по-бавно задачата, доброволците от „алкохолната група“ не са направили това.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар