Споровете продължават: учените не могат да решат дали алкохолът е от полза за хората

banner-hepavital

Алкохолът е вреден, въпреки някои доказани от учените ползи. С него не бива да се прекалява


Според австралийските учени, хората не бива да изоставят напълно алкохола. Това само може да навреди, защото умерената употреба на алкохол е уникално свързана с по-добро здраве. Като доказателство те предоставят резултатите от експеримент, проведен от тях. Приблизително 2500 доброволци бяха разделени на две групи. Първата група консумира алкохол с умереност, а втората група се въздържа по принцип от прием на алкохол. Обявена е обща оценка на здравословното състояние. Първата група се е чувствала много по-добре от втората. Въпреки че авторите на изследването настояват за ползите от алкохола, научната общност не се доверява на експеримента.

По принцип споровете за ползите и вредите от алкохола продължават. Например, служители на университета в Гьотеборг казват, че алкохолът може да предпази от коронарна болест на сърцето, но само хора със специфичен генотип. Това е около 15% от общата популация (генотип CETP TaqIB). Предишни проучвания показват, че CETP TaqIB е отговорна за положителните ефекти от консумацията на алкохол. И сама по себе си умерената консумация на алкохол няма силен защитен ефект.

В същото време алкохолната напитка – вино – се смята за една от най-полезните в света. По този начин, Европейското дружество по кардиология, твърди, че умерената консумация на червено вино осигурява защита срещу сърдечно-съдови заболявания. Повишава нивото на „добър“ холестерол (липопротеин с висока плътност). Спомнете си: според Световната здравна организация (СЗО) умерената консумация на вино е 0,2 литра за жените и 0,3 литра за мъжете не повече от два 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

пъти седмично. Но нормите, приети в различните страни, се различават значително в практиката.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.