Алкохолът утроява риска от сенилна деменция

banner-hepavital

Активната злоупотреба с алкохолни напитки три пъти увеличава риска от развитие на сенилна деменция

39% от пациентите, диагностицирани с това заболяване, преди навършване на 65-годишна възраст, показват признаци на алкохолно увреждане на мозъка.

Пиенето на прекалено много алкохол може да увеличи риска от развитие на сенилна деменция три пъти

За първи път в историята учените са установили, че алкохолизмът е най-големият рисков фактор за появата на деменция. В проучване, включващо 32 милиона пациенти, от които 1,1 милиона са имали сенилна деменция , съществува особено ясна връзка между употребата на алкохол и ранната форма на заболяването. До 39% от пациентите, страдащи от сенилна деменция, и тези, които са се разболели преди 65-годишна възраст, са имали признаци на алкохолно увреждане на мозъка. При тези, които са били диагностицирани с деменция по-късно, връзката е била много по-малка и само 3% от случаите са били свързани с редовната употреба на алкохол.

Френски учени са доказали, че хората, които редовно злоупотребяват с алкохол, са с 3,35 пъти по-голяма вероятност да преживеят сенилна деменция на всяка възраст, в сравнение с тези, които пият алкохол умерено

Изследователите са анализирали записите в болниците, където са били приети пациенти, които са дошли с остри случаи на алкохолизъм. Резултатите от това проучване могат да бъдат приписани на тези, които хронично злоупотребяват с алкохола по стандартите на Световната здравна организация. СЗО определя питейна граница от не повече от 7,5 при дози от алкохол на ден, която е между един и половина литра бира, а за жените – 5 единици на ден или не повече от четири чаши вино – на седмица.

Имайте предвид, че основната причина за сенилна деменция в повечето случаи остава генетиката, но експертите непрекъснато търсят фактори на начина на живот, които могат да повлияят на появата на това нелечимо заболяване. И сега най-големият такъв фактор е злоупотребата с алкохолни напитки. Списъкът с други фактори включва тютюнопушенето, затлъстяването и високото кръвно налягане.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.