Видеоигрите засягат мозъка на децата по същия начин, както алкохола и наркотиците

banner-hepavital

Учените от Университета в Калифорния са установили, че екстремните видеоигри засягат мозъка по специален начин


Структурата и функциите на мозъчната система за възнаграждения при младите любители на видеоигри се променя по същия начин, както и при онези, които злоупотребяват с психоактивни вещества и алкохол, пише The Daily Mail.

Децата са изложени на най-голям риск, тъй като мозъкът им е по-податлив на такива вредни влияния. Серия от проучвания показа, че амигдалата при хора, които са зависими от видеоигрите, са по-малки и по-чувствителни. Благодарение на това амигдалата би могла по-бързо да се пристрасти към стимулите, свързани с видеоигрите.

Освен това, според изследване, хората, които прекарат твърде много време във видео игри на възраст 13-15 години, увеличават риска от злоупотреба с една от 15-те вещества, включително амфетамини, алкохол и кокаин. Специалистите отбелязват, че системата на възнагражденията се развива много по-бързо от системата за самоконтрол. Ето защо децата и юношите са по-податливи на импулсивно и рисково поведение.

За да не се стигне до болестно състояние и зависимост от видео игрите, учените съветват да се ограничи времето, което малчуганите прекарват пред компютъра. Нужно е да им се намери друго, по здравословно занимание. Занимание, което ще допринесе не само за развитието и здравето на мозъка, но и на цялото тяло.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.