Лекарите обясняват каква е опасността от недостиг на витамин В12

banner-hepavital

Липсата на витамин В12 застрашава нервните и спомага за появата на умствени увреждания


Витамин В12 е необходим за образуването на червени кръвни клетки, функционирането на нервната система и синтеза на ДНК. Той може да се намери в рибата, месото, яйцата и млечните продукти, както и в продукти с мая, пише „Honey News“.

Експертите предупреждават: дефицитът на витамин В12 често се развива при вегани, които не приемат витаминни добавки. В две трети от случаите на недостиг на витамин В12 е при по-възрастните хора. Този витамин са абсорбира слабо от храната. Освен това усвояването му намалява заради киселинната секреция в стомаха. От храната този витамин не се получава в достатъчни количества.

Проблеми с витамин В12 се наблюдава при пациенти с гастро-чревни смущения, включително целиакия, болест на Крон при хората, значително отслабване или при пациенти подложени на операция на стомашно-чревния тракт. С намаляване на нивото на витамина е свързана и употребата на лекарства срещу киселини или метформин (предписан на диабетици).

Дефицитът се характеризира с цял набор от симптоми – умора, слабост, запек, загуба на апетит и загуба на тегло, депресия, дезориентация, увреждане на паметта и болка в устата или езика. Дефицитът на витамин В12 се свързва и с анемия, позната като мегалопластична или злокачествена анемия.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.