Доказано е, че марихуаната не се справя с хроничната болка

banner-hepavital

Много от пациентите с рак в страни с легализирана медицинска марихуана се обръщат към растителните лекарства за контрол на хроничната болка

тийнейджърите
Въпреки това, проучвания казват, че няма основание да се смята, че канабисът намалява хроничната болка при пациенти с рак.

Служители на Университета на Нов Южен Уелс в продължение на четири години наблюдават повече от 1500 пациенти, които използвали марихуана. Те казвали, че изпитват болка и имат повишена тревожност. Имаше и контролна група, които не е използвала марихуана. Оказа се, че на пациентите с хронична болка, лекарите са били принудени да назначат опиоидни обезболяващи, въпреки уверенията за чудотворното въздействие на марихуаната.

А според друго проучване, марихуанаправи човек по-податлив на болка. Хората, които използват това лекарство, се нуждаят от повече опиоидни болкоуспокояващи. Освен това самата болка се усеща по-рязко. Тези констатации са направени след проучване на приблизително 260 души, спасени при инцидент и лекувани в клиники в Колорадо и Тексас. От тях 21% наскоро са използвали марихуана (понякога се откриват следи в урината), 6% се използват ежедневно или почти всеки ден.

Около 9% от пациентите са приемали други лекарства, включително амфетамини, барбитурати, бензодиазепини, кокаин и опиати. Пациентите, които използват марихуана, но не и други лекарства, приемат 7.6 милиграма лекарства за опиоидна болка на ден. За сравнение: хората, които не са употребявали наркотици, са взели 5,6 милиграма. В първата група оценката на тежестта на болката по скалата от 0 до 10 е била 4,9, а във втората – 4.2.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.