Егоизмът не е присъщ на самоубийците

banner-hepavital

Известно е, че прекалената употреба на алкохол прави хората зависими. Зависимостта от алкохола провокира поведение, което може да бъде фатално

алкохола
Източник на изображението: pixabay.com

Когато хората са зависими от алкохола, те са в състояние да взимат решения, които иначе не биха взели. Под влиянието на алкохола хората са готови на дръзки и алогични постъпки, като самоубийство, например.

Като правило, хората решават да се самоубият, защото се чувстват в тежест на семейството. Може да предприемат такава стъпка и понеже не се разбират с приятелите. Също така самоубийците често изпитват чувство на безнадеждност, и са убедени, че болката никога няма да си отиде. Това са заключенията на изследователите, пише Pro Bono Australia.

Междувременно мнозина считат самоубийството за егоизъм. Но анкета, направена с 31 души, които са се опитали да се самоубият, доказва обратното. 87% от анкетираните са имали поне едно психическо заболяване. 15 души са се опитвали да извършат самоубийство 1 път или повече и 11 души са го направили многократно.

Самоубийците са изтласкани от симптомите на болестта им, липсата на подкрепа от лекарите. Възможно е това да се е случило заради наличието на роднини, които са се самоубили. За самоубийствата са виновни злоупотребата с алкохол и наркоманията. Няколко души се оплакваха от тежка емоционална болка. Други смятаха, че животът им просто няма смисъл, или че са безполезни.

В същото време беше често срещано погрешното схващане, че смъртта им би улеснила живота на другите. Известно е, че хората, които са преживели опит за самоубийство, са особено чувствителни. Ето защо социалният натиск е опасен за тях. През този период подкрепата на професионалистите е много важна.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.