Експерти: родителите не трябва да позволяват на децата да опитат алкохол

banner-hepavital

Децата не бива да опитват алкохол, дори и под формата на шега или майтап, или заради това да се направи весела снимка за социалните мрежи

децата
Някои родители смятат, че трябва да обяснят на децата си какво е алкохола, или да им дадат да опитат при строго контролирани условия у дома. Това, според тях, ще им позволи да имат едно по-отговорно отношение към алкохола. Въпреки това, отбелязва Zee News, подходът е порочен и може да се развие зависимост към алкохола.

Университетът в Нов Южен Уелс доказва, че описаната практика няма плюсове. Известно е: в рамките на проведените изследвания през 2010-2011 г. бяха наблюдавани тийнейджъри-доброволци (12-18 години) и техните родители. Всяка година, започвайки от 2010 г. и завършваща през 2016 г., подрастващите и техните родители попълват въпросници.

В частност, учените са искали да знаят къде юношите са имали достъп до алкохол, дали е имало прекомерна употреба на алкохол, каква е вредата от пиенето на алкохол, както и дали са налице симптоми злоупотреба с алкохол. Така че, ако родителите са дали на хлапака да пробва алкохол дори и само веднъж за една година, съществува два пъти по-голям риск употребата на алкохол от подрастващия да стане по-редовна и самостоятелна още през следващата година.

Затова не бива да се дава на децата да опитват алкохол у дома под каквато и да е форма и случай.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.