Емоционалните преживявания могат да причинят „махмурлук“, казват учените

banner-hepavital

Емоционален махмурлук – това е специално състояние на мозъка, което продължава известно време след събитието, което предизвика емоцията

махмурлук
Емоционалният „махмурлук“ засяга паметта и вниманието. Освен това отслабва запомнянето на детайли от бъдещи събития. Това заключение е дело на служители на Нюйоркския университет, съобщава Medical Xpress.

Отдавна е известно, че емоционалните преживявания се запомнят по-добре от неутралните. Както се оказа, неутралните преживявания, които следват емоционалните, също се запомнят добре.

По време на експеримента на доброволците от първата група се показват изображения, които предизвикват емоции, а след 10-30 минути – неутрални изображения. Втората група първо погледна неутрални образи, а после – онези, които предизвикват емоции. Изследователите проследяват мозъчната активност на участниците, като използват ядрено-магнитен резонанс и галванична реакция (RGR). След 6 часа на доброволците бе предложен тест за проверка на паметта.

Учените са открили: доброволци, на които са показани изображения, които предизвикват емоции, които те са видели преди неутралните, запомнят първо неутралните образи в сравнение с другата група. Сканирането показват, че емоционалния „махмурлук“ (състояние на мозъка, свързани с емоционални преживявания, което продължава в продължение на 20-30 минути) се отразява на обработката и съхранението на данни. Това може да повлияе на запомнянето или игнорирането на някои събития.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.