Енергийните напитки са вредни за подрастващите, защото провокират употреба на алкохол

banner-hepavital

Енергийните напитки съдържат кофеин, витамини и аминокиселината таурин. При някои има добавени природни стимуланти като корен от женшен или гуава


Захарта е от 110 до 156 г в бутилка от 500 мл.

Британско проучване от миналата година е установило, че изследваните напитки от популярни марки съдържат средно 160 мг кофеин, а Европейската агенция за безопасност на храните препоръчва целодневната доза да не превишава 105 мг.

10 минути след изпиване на напитката кофеинът попада в кръвта, повишава налягането й и променя сърдечния ритъм. Цялостният ефект от напитката се усеща между 15-ата и 45-ата минута. Тогава има повишаване на концентрацията и изостряне на вниманието. След 1 час кофеинът е напълно абсорбиран, а черният дроб е вкарал в кръвта голямо количество захар. Щом ефектът от кофеина отслабне, нивото на кръвната захар спада и човек чувства умора.

При консумацията на голямо количество енергийни напитки има силно сърцебиене, високо кръвно, гадене и повръщане заради пресищането на кръвта с кофеин. Възможно е силно главоболие, раздразнителност и тревожност.

Коктейлите, в които се смесват енергийни напитки с алкохолни питиета, не се препоръчват. При употребата им човек поема повече кофеин, калории и захар, отколкото ако изпие енергийната и алкохолната напитка поотделно. Ефектът е отново сърцебиене, безсъние и възбуда.

При децата след енергийни напитки се проявяват симптоми на нервност и свърхактивност. Те не са полезни и защото ускоряват развалянето на млечните зъби.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.