Женският алкохолизъм е по-страшен от мъжкия алкохолизъм

banner-hepavital

Женският алкохолизъм наскоро стана често явление и значително по-млад: в България момичетата вече започват да пият от 13-годишна възраст


Според статистиката 70% от жените започват да пият алкохол преди 18-годишна възраст. Дозите на потребление на алкохолни напитки се увеличават към 30-45 години, когато човек вече води съзнателен живот. Най-често женската алкохолна зависимост започва в този период поради емоционални преживявания и страдания. Разликата между алкохолизма при жените и мъжете е, че жените започват да пият сами и тайно, така че другите да не го виждат.

По време на махмурлук една жена има по-изразена тревога и по-осезаеми симптоми от мъжа. Алкохолната зависимост при жените расте по-бързо, отколкото при мъжете, така че е много трудно да се лекува. При това състояние жената става небалансирана, уязвима, много трудно е да се разбере какво иска и как да го постигне. Тя се затваря в себе си и своите проблеми, забравя за децата, по-късно може да стане реална заплаха за тях. Може да стане и реална заплаха за себе си, ако не се постигне подобрение в лечението на зависимостта към алкохола.

Женският алкохолизъм засяга бъдещите потомци. Ако майката пие по време на бременност, детето е два пъти по-вероятно да се роди с хронични заболявания, раждането и бременността са трудни, възникват спонтанни аборти. Често такива деца се раждат с умствени увреждания и разстройства. Този така наречен “ синдром на алкохолния плод “ – набор от вродени физически и неврологични патологии.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.