Злоупотребата с алкохол в юношеството променя мозъчната активност

banner-hepavital

Злоупотребата с алкохол е вредна във всяка една възраст, но трябва да бъде преразгледана и да се обърне специално внимание тогава, когато злоупотребата с алкохол се случва в юношеските години


Проучване на специалисти от университета в Източна Финландия включваше 27 тийнейджъри, които употребяваха алкохол. Освен това, към тях се присъединих и 25 души на същата възраст и пол със същото образование, които почти не пиеха алкохол. По време на проучването доброволците са на възраст между 13 и 18 години, съобщават от UPI.com.

На възраст от 23 до 28 години изследователите проучват мозъчната активност на участниците. Учените използват ЕКГ и транскринната магнитна стимулация (TMS). Те наблюдаваха как различните части на кората на юношите отговарят на стимулацията. Също така, специалистите се интересуваха и от функционалните връзки между различните области.

Проучването показа, че злоупотребата с алкохол в юношеството е свързана с промени в кортикалната възбудимост и функционалните връзки на възраст 23-28 години. Промените са открити при тези участници, които са употребили алкохол, но не отговарят на диагностичните критерии за алкохолна зависимост.

Изследователите установили, че хората, които употребяват алкохол, в кортикалния дял на мозъка има по-силен отговор на импулсите на TMS,. Те също така имат увеличение в общото ниво на активност на мозъчната кора и активността на гама-аминомаслена киселина (GABA), инхибиторен невротрансмитер. В допълнение, тези доброволци иначе имат активна мозъчна кора. Според учените критериите за злоупотребата с алкохол в юношеството трябва да бъдат преразгледани.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.