Игрална терапия и лечение на алкохолизъм

banner-hepavital

Корейските учени са на мнение, че въвеждането на игрална терапия, като част от лечението на алкохолизъм, ще има успех


Служители на университета в Чун-Анг (Корея) представиха игра, предназначена да преодолее алкохолната форма на зависимост, пише „Hi-News.RU“.

Идеята е да се отслаби психическото желание за алкохол и да се образуват асоциации, които прекъсват реакцията, която се развива в отговор на приема на алкохол.

Играта има три нива. Първото ниво е изпълнено в спокойни тонове и е придружено от приятна музика. На този етап има релаксация и премахване на обсебващите мисли. Второто ниво е насочено към обучение на волята.
Играчът е поставен във виртуален бар, където му се предлага питие. Отказвайки да пие, той получава точки. Третото ниво има информационен характер. Играчът получава информация и примери за вредните ефекти на алкохола върху тялото.

Играта вече е успешно тествана на 12 доброволци. Всички участници в експеримента декларираха отслабване на желанието за пиене, както и повишена степен на контрол над желанието им за алкохол. Според разработчиците подобни игри ще помогнат да се справят с други психични разстройства и обсесии, като клаустрофобия или страх от тъмнината.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.