Изследване: парите помагат да се откаже пушенето на цигари

banner-hepavital

Американски изследователи разбраха дали финансовата мотивация помага да се откаже пушенето на цигари

пушенето на цигари
Експериментът е проведен с участието на почти 6000 души, съобщава Морнинг Стар. Доброволците бяха разделени на групи, всяка от които практикуваше своя начин да се откаже от цигарите.

По-конкретно, на едната група бяха обяснени подробно ползите от здравословния начин на живот. На друга група беше предложено да използва никотинови лепенки или електронни цигари. А на някои участници в експеримента беше предложено парично възнаграждение – тези, които няма да пушат в продължение на шест месеца, ще получат $ 600. В резултат на това доброволците, на които беше предложена парична награда, показаха най-добри резултати.

Броят на хората, които се отказват от тютюнопушенето „по традиционни“ методи, възлиза на 0.5-1%, докато при финансово заинтересованите участници броят им е няколко пъти по-висок. Учените твърдят, че този подход към финансова мотивация е полезен за компании, които помагат на служителите си да се отърват от лошите навици.

Паричният метод може да работи добре и при хора, които са зависими от алкохола. Нищо не пречи подобна мотивация да бъде изпитана. Разбира се, и в двата случая парите не се дават предварително, а само лед постигането на определени резултати.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.