Как алкохолът изтрива спомените

banner-hepavital

Пия, за да забравя, както е казал поетът… Алкохолът действително изтрива спомените

алкохолът
Една добра и една лоша новина донесе изследване на учени от Медицинската школа към Вашингтонския университет в Сейнт Луис. Те са си поставили амбициозната цел да обяснят механизма, по който действа алкохолът. И по-специално какво става с мозъка при нещото, което се е случвало вероятно на всеки, попрекалил с питиета – вечерта уж нормално говори, танцува, прибира се и си ляга, а на другия ден не може да си спомни събитията от определен период.

Добрата новина от изследването е, че алкохолът не убива мозъчни клетки, както се твърдеше. Но лошата е, че има далеч по-сериозни последствия от сутрешното главоболие.

Алкохолът въздейства върху мозъка, като големите количества от него се намесват в работата на ключови рецептори в хипокампа – основния център на паметта. Същевременно алкохолът отделя и стероид, възпрепятстващ начина, по който мозъкът подсилва синапсите -връзките между мозъчните клетки.

Всъщност големите дози алкохол не убиват мозъчни клетки, а отделят съставки, които пречат на мозъка да формира спомени. „Точно това обяснява защо при високи степени на опиянение хората не помнят какво са правили предната вечер“, казва проф. д-р Чарлз Зорумски, един от авторите на изследването.

Какво се случва с паметта, ако всеки ден мозъкът бива почерпен с доволно количество алкохол, всеки сам може да се сети. Когато не е пил.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.