Кардиолозите са съставили списък с тревожни симптоми, които всеки трябва да знае

banner-hepavital

Според статистиката, голям процент от смъртните случаи се дължат на сърдечни проблеми. Затова кардиолозите информират кои са тревожните сигнали за проблеми със сърцето

Както „Rambler“ пише, съответният риск се увеличава при хора на възраст над 60 години, диабетици и хора с наднормено тегло. Ситуацията обаче може да бъде коригирана, ако алармите са разпознати правилно.

Най-честите симптоми на бъдещи проблеми са дискомфорт в гърдите (усещане за парене, стягане, изтръпване), както и болка в лявата ръка. Това са класически признаци на сърдечен удар. Но има по-малко очевидни. Сред тях е кашлица с розова или лека слуз (симптом на сърдечна недостатъчност, влошаване на изтичането на течност от белите дробове).

Замайване, загуба на ориентация, недостиг на въздух – всичко това са последици от лоша сърдечна функция. Органът не се справя със задачата си и тъканите започват да страдат от липса на кислород. Отделно, трябва да се обърне внимание на подуването на краката. Този симптом също говори за неизправност на сърцето.

Добре е да се знае, че сърдечните заболявания и онкологичните болести са свързани

Американските учени намериха връзка между сърдечносъдовите заболявания и развитието на онкологични заболявания. Както се оказа, около пет месеца преди началото на рака, рискът от инсулт и инфаркт започва да расте, достигайки своя връх около месец преди официалната диагноза рак.

Основата на идентифицираната връзка може да бъде промяна в съсирването на кръвта по време на развитието на рак. Този факт, от своя страна, увеличава вероятността от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Между другото, често хора, които са имали инфаркт или инсулт, също са диагностицирани с анемия или загуба на тегло.

Това са симптоми, свързани с рака. Сега изследователите искат да разберат дали има връзка с възрастта и пола, както и да открият биомаркери, измерващи концентрацията на които, ще бъде възможно да се определи по-точно рискът от развитие на рак. Освен това, експертите съветват пациентите със сърдечни болести да правят скрининг за рак по-често.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.