Кардиолози: енергийните напитки са опасни дори за най-здравите хора

banner-hepavital

Енергийните напитки са популярни. Обичайно те са предпочитани от младите хора. Но, злоупотребата с тях е опасна за здравето


Енергийните напитки са едни от най-вредните напитки. Според „Vesti.RU“ , Медицинското училище „Макгавърн“ разказва за това доколко енергийните напитки са опасни. Опасни са най-вече за младите хора в добро здраве, както и за хората над 50 години. Учените са изследвали ефекта на енергийните напитки върху 44 доброволци в продължение на 20 години, които не са пушили.

В самото начало (преди да използват няколко кутии енергийни напитки) и след час и половина, състоянието на съдовете на доброволците беше оценено (диаметъра на съдовете на лумена). Оказа се, че след използването на енергийните напитки, луменът е намалял наполовина, което показва остра недостатъчност на съдовата функция.

И съставът е виновен – кофеин, таурин, захар и други добавки, които са почти еднакви за всички енергийни напитки. За щастие, тъй като доброволците са млади и нямат хронични болести, отрицателният ефект от използването на енергийни напитки е обратим.

Не така стои въпроса при хората на средна възраст, които също предпочитат да пият енергийни напитки. При тях ефектите от вредните напитки не са обратими и могат да имат фатални последици. Разбира се, ако в седмицата си пожелавате по една, максимум две напитки, които имат високо съдържание на кофеин, това няма да е фатално. Фатална е злоупотребата с енергийните напитки.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.