Кардиолози: наргилето има смъртоносен ефект върху кръвоносните съдове

banner-hepavital

Много хора смятат, че наргилето е по-безопасно от цигарите. Но това не е така, предупреждават служителите на Калифорнийския университет


Наргилето само изглежда безопасно, предупреждават специалистите. Според последното проучване наргилето се отразява отрицателно на сърдечно-съдовото здраве, съобщава радиото на WSB.

Изследователите измерват сърдечния ритъм, кръвното налягане и степен на втвърдяване на съдовете. Освен това, измерено било и нивото никотин в кръвта и концентрацията на въглероден окис в издишания въздух от 48 млади мъже преди и 30 минути след като са пушили наргиле. Само за половин час при доброволците е отчетено повишаване на кръвното налягане, сърдечната честота също се е увеличила с 16 удара в минута. регистрирано е още, че съдовете са станали по-малко еластични от тези на обикновените пушачи.

Всичко това говори за повишен риск от сърдечно-съдови аномалии, включително инфаркт и инсулт. Като се има предвид нарастващата популярност на наргилето, като алтернатива на цигарите, както и факта, че наргиле могат да пушат и по-млади хора, кардиолозите мислят, че то трябва да бъде забранено. Поне дотолкова, че да не се разрешава да се употребява масово и на публични места. Вредата, която нанася на здравето, трябва да бъде личен избор.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.