Кафето може да намали риска от невродегенеративни заболявания

banner-hepavital

От кафето има много ползи, но трябва да се употребява разумно и в определени граници. Не бива да се прекалява с него, заради проблеми със сърдечно-съдовата система


Както отбелязва „N + 1“ , тайната е в две съединения, които се откриват в кафето. Проведе се експеримент с животински модели на паркинсонизъм. Мишките получават малки дози кофеин и ейкозанил-5-хидрокситриптамид. Това подобрява походките и когнитивните способности на животните. Освен това намалява и нивото на фосфорилиран а-синуклеин в невроните на гризачите. Всичко това е доказано шест месеца след началото на експеримента.

И двете съединения действат върху ензима (PP2A), който предотвратява натрупването на а-синуклеин, който е токсичен за невроните, чрез отстраняване на фосфатите, прикрепени към него. Известно е, че при болестта на Паркинсон е намалена активността на ензима в невроните. И при мишките, третирани с активните съединения, които се откриват в кафето, , се наблюдава повишаване на активността на РР2А. Налице е и намаляване на акумулирането на а-синуклеин.

Трябва да се отбележи, че поотделно съединенията в минималната доза не дават положителен ефект. Според учените съединенията действат по различен начин. Така че ейкозанил-5-хидрокситриптамидът използва метилиране, а кофеинът вероятно действа чрез подтискането на аденозиновите рецептори.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.