Лекарите уверяват: котките са способни да предпазват от болести

banner-hepavital

Котките са истински лечители. Това се доказва от редица проучвания. А и всеки, който има котка, знае и се е уверил в това

Например Университетът в Мелбърн е научил: снимането и гледането на снимки с котки пази от депресия, невроза и социална фобия. Снимките са работили дори и за хора, които са живели в състояние на продължителен хроничен стрес. Благодарение на тях, пациентите преминават по-бързо през критичните състояния, пише „RSUTE“.

Но персоналът на Университета в Торонто доказва, че котките предизвикват същите удоволствия в мозъка, като добрата храна или алкохола. Ето защо не е изненадващо, че сред „собствениците на котки“ има няколко пъти по-малко алкохолици, отколкото сред другите хора. В клиниките за алкохолици и наркомани във Финландия и Норвегия лекарите често използват терапия с животни, съчетани с прием на традиционни лекарства.

На свой ред друго изследване, на експертите от Единбург, установи връзка между човешкото здраве и присъствието на домашни животни. Оказа се, че котките са дали най-положителен ефект. Собствениците им са с 18-20% по-малко вероятно да страдат от сърдечни пристъпи и инсулти, отколкото хора без животни.

Най-вече котките са полезни за мъжете. Според статистиката от Обединеното кралство повече от 70% от мъжете, които са живели до 85 години, са имали котки. Станфордският университет подчертава, че гледането на домашен любимец намалява риска от рак. Също така, лекарите съветват хипертоничните и зависими от състоянието на времето хора да галят котките по-често. Този процес намалява кръвното налягане, облекчава напрежението и предпазва от съдови спазми.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.