Лекари: Омега-3 – задължителна добавка за бременните жени

banner-hepavital

Приема на Омега-3 трябва да е препоръчителен за бременните жени. Тази хранителна добавка има много добро влияние върху жените, които ще стават майки

Приема на Омега-3 трябва да е препоръчителен за бременните жени. Тази хранителна добавка има много добро влияние върху жените, които ще стават майки

Университетът в Канзас проследява 350 бременни жени. Според Mail.RU News 50% от жените през втория триместър на бременността и преди раждането са приемали 600 милиграма на ден докозахексаенова киселина (DHA), омега-3 полиненаситени мастни киселини. Останалите са приемали по три пъти дневно капсули с плацебо.

След това учените анализирали поведението на родените деца. Наблюденията на здравето на децата се извършвали до възраст от година и половина, а 190 от децата бяха проследени до шестгодишна възраст. Оказа се, че при деца от втората група, когато се е появило наднормено тегло, а кръвното налягане е скочило. Основната група не демонстрира такива проблеми.

Така средно децата с наднормено тегло от втората група са имали по-високи показатели за лръвно налягане от първата група (с 3,94 милиметра – систолично налягане и 4,97 милиметра живак – диастолично налягане).

Добре е да се знае и още една полза от приема на Омега-3.

Ежедневният прием на рибено масло по време на бременност може да намали риска от преждевременно раждане с 42%, установиха учените. Тайната е в съдържанието на омега-3 мастните киселини, пише The Daily Mail. Според учените всички бременни жени трябва да приемат хранителни добавки с рибено масло, започвайки от 12-та седмица.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.