Малко алкохол укрепва паметта, показват експерименти

banner-hepavital

Лекарите често са казвали, че малките количества алкохол не крият опасност за здравето. Особено когато наистина са малки и не се приемат редовно


Какво значи малки количества алкохол? Това означава не повече от 50 мл. твърд алкохол, два-три пръста вино или една непълна халба бира. И това количество не бива да се пие по-често от 2 пъти в седмицата. Ето това е малко количество алкохол, от което има някакви ползи.

Малко количество алкохол може да подобри паметта по отношение на информацията, получена точно преди да се пие алкохол, показва проучване на университета в Ексетър. Както отбелязва The Economic Times , алкохолът блокира усвояването на нова информация. И това дава на мозъка повече ресурси, за да си спомни наскоро придобитите данни (преди да се пие алкохол), които се съхраняват в дългосрочна памет. Това означава, че хипокампусът (център за мозъчнаta памет) преминава в режим на консолидиране на паметта.

Този ефект, учените са идентифицирали в един експеримент с 88 доброволци

На хората им е дадена задачата да запомнят думите. Тогава те бяха разделени на две групи. Първата група пие алкохол, а втората се въздържа от алкохола. На следващия ден беше направена проверка. И тези, които са пили малко количество алкохол, можеха да възпроизведат повече запаметени думи.

Имаше и втора задача: на доброволците бяха показани изображения на екрана. Схемата за тестване е една и съща – една група пие, втората не пие алкохол. И на следващия ден беше необходимо да си припомнят колкото е възможно повече изображения. Изненадващо, учените не разкриха никакви разлики в показателите. Може би системата работи само във връзка с запаметяването на думи.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.