Менструалният цикъл на жените влияе на жаждата за алкохол

banner-hepavital

Служители на университета в Илинойс откриха, че женския мозък изисква алкохол, когато нивото на естроген в тялото е най-високо


Така че, жаждата за алкохол при жените се случва около 12-ия ден от цикъла (точно преди овулацията и около седмица след менструацията). Друг скок в нивата на хормоните, въпреки че не е толкова силен, се наблюдава на 20-22 ден, съобщава The Daily Mail .

Концентрацията на естроген се увеличава и намалява два пъти по време на менструалния цикъл. През първите няколко дни нивото на естроген е най-ниското. На 4-ия 5-и ден концентрацията на хормона започва да се повишава и достига върхове на 12-13 дни от цикъла. Тогава нивото на естроген пада. На ден 14 се получава овулация. 1-2 дни след овулацията, концентрацията на хормона отново се увеличава и около 20-22 ден става висока. Ако не настъпи бременност, на 28-ия ден нивото на естроген намалява.

По време на проучването учените наблюдават естествения цикъл на женски плъхове, подобен на менструалния цикъл при жените. Животните получават алкохол. Електродите записват активността на невроните, чувствителни към допамин в мозъка на гризачите. Изследователите установяват, че невроните в мозъка, свързани с чувството за награда, се активират най-често с алкохол, когато нивото на естроген е високо. Експертите стигнаха до извода: очевидно хормоните играят важна роля при формирането на зависимост от алкохола при жените.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар