Може наистина да умрете от скука, предупреждават експертите

banner-hepavital

Според психолозите има няколко вида скука (може би повече от пет). Проучванията доказват, че „грешната“ скука увеличава риска от затлъстяване


Пак „грешната“ скука е виновна за тютюнопушенето, алкохолизма, употребата на наркотици, еректилната дисфункция и преждевременната смърт. Докато „правилната“ скука е свързана с творчеството, психологическата стабилност и щастието, казва The Daily Mail .

Учените от университета в Маастрихт разбраха: повечето хора биха предпочели електрически шок отколкото скука. В лабораторията участват 69 доброволци. Нищо не се случва в продължение на 15 минути, но участниците можеха да се бият с ток, използвайки лабораторното оборудване. Колкото по-скучни ставаха доброволците, толкова по-голяма е вероятността те да се бият с ток. Същевременно силата на ударите също се увеличава.

Според друго изследване, проведено от експерти от университетите в Кент и Саутхемптън, скуката кара хората да преяждат. Изследователите поискаха от 140 доброволци да запазят дневник за храна и да напишат настроение. Също така, учените са наблюдавали диетата на доброволците с помощта на лабораторни тестове. Оказа се, че когато участниците се отегчават, те консумират повече калории и по-често избират нездравословни храни с високо съдържание на мазнини, въглехидрати и протеини.

Германските сексолози казват, че скуката влияе негативно върху интимния живот на хората. Изследователите са анализирали данни от повече от 1000 представители на по-силния пол, които са били в романтична връзка. Анализът показва, че мъжете, които страдат от скука, са по-склонни да получат еректилна дисфункция. Очевидно липсата на въображение унищожава сексуалното желание на тези хора.

А персоналът на университетския колеж в Лондон установи, че отегчението може да действително да ви убие

Проучването включваше 7 500 души. В средата на 80-те години доброволците бяха помолени всеки ден да споделят до каква степен са скучали. През 1999 г. учените са изследвали медицинските досиета и са установили, че хората с най-високи нива на скука имат по-висок риск от преждевременна смърт (особено от сърдечни атаки), отколкото тези, които никога не са били отегчени. Според експерти хората с високи нива на скука често пушат, консумират повече алкохол и вземат наркотици. Освен това нивото на интелигентност, което те имат, по правило е по-ниско.

Но отегчението, и добре познатата скука, не винаги води до негативни последици. Така че д-р Санди Ман от Университета в Централен Ланкашър казва, че хроничната скука не е чак толкова опасна и в краткосрочен план може да събуди творчеството. Ученият Томас Готц от Университета в Констанц, който идентифицира пет вида скука, вярва: добрата скука ни кара да мечтаем и да мислим творчески.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.