Научно доказано: За да избегне махмурлука, трябва да се пие бира

banner-hepavital

Умерената употреба на бира може да ви спести махмурлука

Специалисти от университета Фридрих Шилер установиха, че хмелът, съдържащ се в бирата, намалява вредата, причинена на черния дроб от алкохола. Благодарение на хмела, в черния дроб се натрупват по-малко токсини и вредни мазнини, които обичайно се произвеждат когато се пият силни алкохолни напитки, съобщава Daily Mail.

Учените са провели проучване при мишки. Специалистите дадоха на гризачите специална бира без хмел, бира с високо съдържание на хмел и чист алкохол. Някои животни получават подсладена вода вместо алкохол. Изследователите наблюдавали как напитките оказват влияние върху черния дроб, кръвта и тънките черва на гризачите. Ефектът се оценява на 2 и 12 часа след пиенето.

Изследването показа, че при мишки, които са получили бира с хмел, в черния дроб се натрупват по-малко мазнини, което може да наруши процеса на пречистване на кръвта от токсини. В допълнение, нивото на възпаление в черния дроб при тези животни е по-ниско в сравнение с гризачите, които са получили други алкохолни напитки. Те също така имат по-ниско ниво на индуцируема азотна оксидна синтаза – молекули, свързани с главоболието.

Изводът, както може да се предположи, е следния. Или не трябва да се пие алкохол изобщо, или да се употреби най-много една-две бири. Колкото и да е празнично настроението, е добре да се спазва някаква мярка. Защото, след това възстановяването е изключително трудно.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар