Неуспех не съществува – всичко е въпрос на внушение

banner-hepavital

Не съществува общо определение за неуспех – само личен опит и различна интерпретация на този опит

неуспех
Неуспех за един е урок за друг, защото всеки сам решава какво представлява конкретно събитие за него самия. Не всички реализират потенциала си, но всички притежават такъв. И това е най-важното. Събитието или ситуацията, която за един е стъпало към бездната на самоунищожението, за друг е начало за развитие на майсторство, за формиране на огромна лична сила.

Едно и също събитие поражда две напълно различни реакции, а следователно се получава различен опит: за един позитивен, за друг негативен. Едни виждат катастрофа, други намират някакъв неутрален предмет: пепелник,
рат в нея полезен урок за себе си. На един това носи страдания, на друг – сила.

Всяко събитие, ситуация и опит могат да ни научат на нещо, стига да поискаме.

НЕУСПЕХЪТ Е МИТ

В повечето случаи неуспехът е мит, феномен, създаден от собствения ни разум. Образ на мисълта, опит, който не искаме да получим. Неуспехите не съществуват, докато не направим това реалност с помощта на нашия разум, убеждения и поведение. Те са просто етикети, които поставяме на случващите се събития. Мигът, когато признаем провала си, е миг в нашия ум, тяло, емоционални реакции. С други думи, поражението става реалност за нас.

Обратното, когато обозначим събитието като „урок или възможност”, избягваме съжалението и разрушителното само-бичуване. Постъпвайки по този начин, запазваме разума и сърцето си продуктивни, позитивни и съзидателни. Това прави нашата реалност по-комфортна за обитание.

КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ

Когато човек с диагноза рак реши, че това е просто изпитание, а не катастрофа, той разбира, че повечето проблеми, неудачи и дори трагедии са твърде относителни. Когато действително разберем, че е възможно да създадем и живеем в своя собствена реалност, тогава почти вески личен опит става избор, защото всичко се намира под наш контрол.

Разбира се, това е напълно фантастична концепция (за някои) замъгляваща разума ни, когато сме програмирани да мисли различно. Но наистина е така. Мнозина от нас са в неведение, когато това се отнася до наши потенциални възможности. Разбира се, на теория винаги е по-лесно, отколкото на практика. Но няма никаква причина да се тъпче на едно място.

Разбира се, лоши неща се случват и на добрите хора и нашият свят съвсем не е съвършен. Но сред тази неопределеност най-главното в личното ни развитие е как използваме опита и информацията, как се развиваме, адаптираме и управляваме вътрешното си състояние.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар