Определени мазни храни ще помогнат за ускоряване на метаболизма

banner-hepavital

Въпреки, че диетолозите подчертават вредата от мазните храни, те настояват да има определени източници на здравословни мазнини в храната

Въпреки, че диетолозите подчертават вредата от мазните храни, те настояват да има определени източници на здравословни мазнини в храната

Според „Медицински Форум“, експертите съветват да се обърне внимание на свинското месо. Въпреки че това месо се счита за особено мазно, то е добър източник на желязо и калий. Тези два елемента са важни за сърдечно-съдовата система. Редица специалисти дори смятат вареното свинско месо за по-полезно от пилешкото месо.

Доста високо ниво на полезни мазнини има и в орехите. Но тук основната роля играят омега-3 мастните киселини, по-специално алфа-линолова киселина. Тези съединения допринасят за разграждането на телесните мазнини в организма. Подобен ефект се постига при консумация на пържени яйца. Ускорява метаболизма и авокадото, характеризиращо се с високо съдържание на мазнини.

Между другото, за да се подобри храносмилането, експертите препоръчват ядене на сирене в края на всяко хранене. Шоколадът също е известен с високото си съдържание на мазнини. Това е изключително полезен продукт, когато става въпрос за горещ шоколад с минимално съдържание на захар. Мазнините в шоколада могат да улеснят усвояването на витамини.

Отдавна се знае, че наситените мазнини спасят от смърт. Служителите на Университета на Тексас са доказали, че храните, съдържащи наситени мазнини, намаляват риска от смърт от инсулт с 42%. Така че, очевидно, наситените мазнини не са толкова опасни, колкото се смята.

Експертите отбелязват: необезмасленото мляко, киселото мляко и сиренето съдържат полезни вещества, като калций, който понижава кръвното налягане, и противовъзпалителни мастни киселини. А в нискомаслените продукти може да има много захар. Известно е, че голямото количество захар в храната е свързано със сърдечни заболявания.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.