Отказът от алкохол за един месец подобрява ключови показатели на здравето

banner-hepavital

Ново проучване на учените показа, че отказът от алкохол за един месец е свързан със значителни физиологични ползи за хората

Данните, получени от изследването, свидетелстват: подобно отказване от пиенето на алкохол за месец допринася за нормализирането на кръвното налягане, подобрява здравето на черния дроб, намалява риска от рак.
Изследователите събират три групи жени, в зависимост от количеството консумиран алкохол на седмица. Първата група включва тези, които консумират до 14 единици алкохол, втората – 28 единици (три бутилки вино), третата – 36 единици (четири бутилки вино). Жените бяха помолени да забравят за алкохола за един месец.

Отказването от алкохол за един месец даде впечатляващи резултати. Дори сред тези, които пият вино в нормални граници, неблагоприятните показатели, като омазняване на черния дроб и съдържанието на цитокини (възпалителни протеини, свързани с развитието на рак) са паднали средно с 14%. Систоличното кръвно налягане при тази група жени намалява с 6 mm Hg.

Данните за медицинските прегледи на жените в двете други групи с по-високо ниво на консумация на алкохол показват също значително подобрение на здравните параметри. При жените, които консумират до 28 единици алкохол седмично, нивото на цитокините намалява с 36%, а намалението на налягането е 9 mm Hg. ст., докато омазняването на черния дроб не се е променило.

В третата група нивото на цитокините намалява с 40%, кръвното налягане се понижава с 10 mm Hg. скованост на черния дроб – с 15%

Изследванията върху ефекта от алкохолните напитки върху тялото на жените и мъжете подтикнаха учените да заключат, че алкохолът по особен начин засяга жените. Експерти твърдят, че жените са по-склонни да станат жертви на дългосрочни негативни последици от употребата на алкохол – по-специално, те са още по-силно изразена структурни мозъчни заболявания, така че дори в случай на здрави мозъчни клетки за известно време продължи да се влошава.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.