Отношенията с алкохола са генетично определени, обясняват учените

banner-hepavital

Генетичният вариант, който потиска желанието за пиене на алкохол, обяснява защо някои хора нямат проблеми с алкохола, пише New Indian Express


Откриването на тази опция може да доведе до създаването на нови анти-алкохолни практики и лекарства.

Така че един генетичен вариант (в бета-клото ген) е бил открит в хода на анализа на данните при около 105 000 души, които пиеха от време на време. Той е свързан с регулирането на консумацията на алкохола. Но имаше и друга възможност, по-рядко срещана, която отслабваше желанието да пие алкохол.

Така че бета-клото генът е отговорен за производството на същия протеин, който образува комплекс от рецептори в мозъка и гръбначния мозък заедно с рецепторите на хормона FGF21 (продуциран в черния дроб). Генът изглежда работи чрез верига от черния дроб, който обработва алкохола, към мозъка. Там, бета клотото и FGF21 рецепторите образуват клетъчен механизъм (комплекс от рецептори), който свързва чернодробния хормон FGF21, за да сигнализира реакцията към алкохола. В зависимост от варианта на бета клото гена реакцията е различна.

Знае се още, че когнитивно увреждане при възрастните хора е свързано с употребата на алкохол

В изследването на учени от Съединените щати участваха 66 възрастни хора (31 мъже и 35 жени). 21 доброволци страдат от алкохолизъм и 45 употребявали алкохол в умереност. Специалистите оценяват реакцията, вниманието, паметта, скоростта на обработка, вербалните способности и моторните функции на участниците.

Изследването показа, че колкото повече алкохол човек е консумирал по време на живота си, толкова по-лоши са когнитивните му функции. Според статистиката повече от 30% от хората над 60 години консумират твърде много алкохол. Между другото, много хора започват да пият в напреднала възраст.

Учените казват: начинът, по който хората толерират алкохола, зависи от тяхната възраст. Алкохолът действа по-бързо на по-възрастните хора. Тъй като стареенето в тялото намалява нивото на водата и намалява концентрацията на алкохол дехидрогеназа – ензим, необходим за разграждането на алкохола. По-специално това представлява опасност за възрастните жени. Те са изложени на риск от алкохолна интоксикация.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.