Подходящата диета предпазва от рак и помага при лечението на съществуващо заболяване

banner-hepavital

Мастните киселини омекотяват стените на кръвоносните съдове, като ги правят по-еластични. Те правят и налягането по-ниско, както и нивата на холестерола

Мастните киселини омекотяват стените на кръвоносните съдове, като ги правят по-еластични. Те правят и налягането по-ниско, както и нивата на холестерола

Всичко това прави любителите на рибите по-здрави от хората, които консумират месо.

Омега-3 мастните киселини, които влизат в организма с храната, могат да предотвратят появата на рак, да спрат растежа и разпространението му, съобщава РИА Новости, цитирайки проучване на Университета на Илинойс.

Експертите са изследвали механизма на ефекта на ЕДП-ЕА едоканабиноидни епоксиди, които се образуват по време на метаболизма на омега-3 мастни киселини. Експериментите показват, че съединението унищожава раковите клетки и също така забавя процеса на образуване на нови кръвоносни съдове, свързани с малигнени тъкани и ги хранят.

Освен това, епоксидите на EDP-EA потискат миграцията на опасни клетки. Това предотвратява образуването на метастази. Според учените диета, богата на мастни киселини, може да бъде истинска подкрепа по време на химиотерапия и в същото време метод за превенция на рака.

Кардиолозите са на мнение, че рибата е идеалният продукт за здрави кръвоносни съдове. Това пак е заради наличието на омега-3. Знайно е, че тази съставка традиционно присъства в морските дарове.

Рибата е изключително полезна за човешкото сърце и кръвоносните съдове. Само две порции риба на седмица са достатъчни, за да се намали рискът от смърт от сърдечно-съдови заболявания и сърдечни пристъпи.

Тайната се крие в омега-3 мастните киселини. Според учените, напълно заместител на мазното месо с риба, човек веднага ще усети позитивен ефект. Ако това не е възможно, рибата трябва да се консумира поне веднъж седмично.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.