Постоянният стрес предизвиква злоупотреба с алкохола

banner-hepavital

Появата на стрес може да бъде разпозната, и така да се предотвратят по-нататъшните усложнения, които това състояние предизвиква


ПЕПЕРУДИ В СТОМАХА

Надбъбречните жлези отделят кортизол, известен като хормон на стрес. Той регулира работата на организма така, че да може да реагира оптимално на заплаха

Например тогава храносмилателната система има нужда от по-малко кръв, отколкото краката, които трябва да тичат при опасност. Това води до празнотата и присвиването на стомаха, т.нар. усещане за „пеперуди в стомаха”.

НЕПРЕКЪСНАТО СТЕ БОЛНИ
Постоянното отделяне
на кортизол, което се получава при хроничен стрес, може да увреди и понижи функцията на имунната система, което прави човек по-уязвим на настинки и инфекции.

ЧУВСТВАТЕ СЕ ОГЛУПЕЛИ

При хроничен стрес мозъкът се свива в области, свързани с емоциите и психологичните функции, смятат учени от Йейл. Хора, които наскоро са преживели стресова ситуация, са показали намаление на сивото вещество в средния префонтален дял на мозъчната кора. За щастие, мозъкът е еластичен и може да се възстанови, когато стресът е преодолян.

Учени са изследвали и ДНК на деца, изложени на хроничен стрес – например тормозени или насилвани вкъщи. Оказало се, че стресът е довел до увреждане на клетките, равно на няколко години остаряване.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.