Природни звуци помагат при алкохолизъм

banner-hepavital

Така наречените „външни стимули“ помагат при алкохолизъм. Един такъв външен стимул е природата и свързаните с нея звуци

алкохолизъм

Оказва се, че такива звуци засягат автономната нервна система, отговорна за реакцията на нападение, полет и релаксация, и променят активността на мозъка. Това е установено от изследователи от Медицинското училище в Брайтън и Съсекс. Експерти извършиха експеримент, в който доброволците слушаха звуците на естествена и изкуствена среда, пише The Hindustan Times.

По време на експеримента учените направиха ядрено-магнитен резонанс на доброволците. Активността на автономната нервна система се оценява след минута чрез измерване на сърдечната честота. Изследването показа, че активността в мрежата на пасивния режим на мозъка, активирана в покой, се различава в зависимост от включените звуци.

Така че, когато участниците слушаха звуците на природата, вниманието им бе насочено навън. И когато се възпроизвеждат изкуствени звуци, фокусът на вниманието се измества навътре. Нещо подобно може да се наблюдава, например, при проблеми с алкохола, депресия и посттравматично стресово разстройство. Също така, по време на слушане на звуците на природната среда, вегетативната нервна система беше спокойна. Освен това, доброволците са били по-способни да се справят със задачата на вниманието към външни стимули.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.