Причините за кръгове под очите

banner-hepavital

За да се отървем от кръговете под очите, трябва първо да узнаем причините за появата им

  1. Най-примитивната и лесно отстранима причина е навикът постоянно да трием очите си. Проблемът е, че ръцете ни невинаги са чисти.
  2. Тъмни кръгове могат да се появят от недоспиване и преумора. Безсънието може да е следствие от депресия или вълнение. Но на организма е необходим пълноценен отдих. Недоспиването може да се появи и от неправилен начин на живот.
  3. Алергията също може да предизвика възпаление. Ако сте алергични, трябва да избягвате контакти с дразнителя. Можете да прибегнете до помощта и специалните медицински препарати, но консултацията с лекар е задължителна.
  4. Бледността на кожата също може да бъде причина за тъмните кръгове под очите. Ако този цвят на кожата не е наследствен, той може да сигнализира за доста сериозни проблеми: от сърдечносъдови заболявания до болести на кръвта.
  5. „Синините” под очите могат да бъдат и наследствени. Това не е обусловено нито от болести, нито от начина на живот и за съжаление, в този случай едва ли ще можете напълно да се отървете от тях.
  6. Нежната област под очите по-бързо губи еластичност и изтънява. Кожата започва да увисва, образуват се бръчки и се появяват т.нар. „торбички” и „синини” под очите. По-лесно е да забавите този процес, отколкото след това да премахнете последствията.
  7. Обезводняването е още една от причините за появата на сините кръгове под очите.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.