Професионалното прегаряне кара жените да злоупотребяват с алкохола

banner-hepavital

Специалисти от университета в Монреал откриват, че жените „прегарят“ по-бързо от мъжете. Въпросът е в особеностите на тяхната работа


Дамите обикновено заемат позиции, които не включват вземане на важни решения и не им позволяват да използват всичките си умения, пише The Daily Mail.

Проучването включваше 2 026 души. Доброволците бяха следвани и наблюдавани в продължение на 4 години. 50% от участниците бяха жени. Изследователите оцениха степента на професионално прегаряне чрез въпросници. Учените открили, че рискът от прегаряне при жените е по-висок от този при мъжете. Прегарянето води до други проблеми, като например безсъние и главоболия.

Най-честите причини за професионално прегаряне са ниско самочувствие и проблеми с равновесието между работа и семейство. Работата често възпрепятства жените да прекарват време с близките си. Също така, жените често нямаха силата да са добри в онова, което вършат, заради семейството. И обратно – работата често пречи на дамите да са всеотдайни у дома. Но, тук трябва да отбележим нещо много интересно. Домакинската работа защитава жените от професионалното прегряване.

Ако жените не открият адекватен начин да се справят с този проблем, професионалното прегаряне може да ги тикне към злоупотреба с алкохола.

При мъжете прегарянето по правило се е случило поради проблеми с управлението на времето. Отделянето на прекалено много време за работа и нередовната работна програма причиниха прегаряне при мъжете. Но напомпаните искания, липсата на сигурност и признание на работното място са свързани с прегаряне, както при мъжете, така и при жените.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.