Психолозите казват как да жените може да пият по-малко алкохол

banner-hepavital

Известно е: има връзка между алкохола и рака на гърдата. И тази връзка става особено опасна за жените на средна възраст

Picture shows: A woman drinker slumps on the pavement BINGE BRITAIN SEASON – a week-long current affairs season on BBC Three which scratches the surface to see why Britain is under the grip of booze. Warning: Use of this copyright image is subject to Terms of Use of BBC Digital Picture Service. In particular, this image may only be used during the publicity period for the purpose of publicising BINGE BRITAIN SEASON and provided the BBC is credited. Any use of this image on the internet or for any other purpose

Въпреки това, както показва проучването, много жени продължават да се държат рисковано, злоупотребявайки с алкохол, съобщава „Mail.RU News“ във връзка с изявление на университета Flinders University (Австралия).

Експертите проведоха интервюта с 35 жени на възраст между 45 и 64 години без анамнеза за рак на гърдата. Жените разказваха за нивото на образование, за честотата и количеството на консумацията на алкохол и дали знаят за връзката между алкохола и рака. Оказа се, че жените са пили доста, макар че многократно са се опитвали да намалят нивото на консумация на алкохол.

Жените знаеха, че алкохолът се отразява на външния им вид

Но не всички знаеха за връзката между алкохола и рака и увеличаването на вероятността да се разболее в средна възраст. Въз основа на това учените са стигнали до заключението: ако искате жените да пият по-малко алкохол, пропагандните кампании трябва да се основават на ясни примери. Трябва да се говори за опасностите от алкохола за външния вид, теглото, здравето и психиката.

Добре е да се знае, че консумацията на алкохол и махмурлукът не са свързани

Смята се, че е опасно да се смесват алкохолни напитки и да се пият в определен ред, по отношение на риска от махмурлук. По-специално, не се препоръчва да се пие бира преди пиене на вино. Но последните изследвания в университета в Кеймбридж казват: това са предразсъдъци. Според The Daily Mail видът на алкохолната напитка не засяга риска от махмурлук.

Като част от експеримента учените дадоха на 90 доброволци алкохолни напитки в различни комбинации. Някои бяха помолени да пият по 2,5 литра бира Carlsberg, а след това и четири големи чаши бяло вино. Втората група първо пиеше вино. Третата група действаше като контролна група – доброволците пиеха или само бира, или само вино.

На следващия ден доброволците говориха за силата на махмурлука. Оценката е направена в зависимост от степента на симптомите като жажда, умора, главоболие, замаяност, гадене, коремна болка, сърцебиене и загуба на апетит. Силата на махмурлука е оценена по скала от 0 до 7. По този начин показателите, колкото е възможно по-близо до горната граница, са сред хората, които пият много алкохол. А видът на напитката или редът на консумация не са повлияли на риска от тежък махмурлук. Реших само номера. Експертите съветват да запомните: алкохолът предизвиква дехидратация – пинта бира ще доведе до загуба на допълнителни 280 милилитра течност.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.