Психолози: дори не мислете за бягство от алкохолния стрес

banner-hepavital

Много хора се опитват да премахнат стреса с алкохол. Това не е просто безполезно, но и опасно, казват експерти

стрес
Както беше отбелязано от Zee News , пиенето на алкохол на фона на стрес допринася за формирането на алкохолна зависимост. Това също така провокира и безпокойството.

Един порочен кръг: стресът води до по-голяма консумация на алкохол. Хроничната употреба на алкохол повишава нивото на тревожност и причинява патологични реакции на стрес. За да се предотврати развитието на зависимост, е необходимо да се разчита на поведенческата гъвкавост и адаптивно поведение. Това са основните функции на префронталната кора.

Като част от експеримента, учените използвали мишки, пристрастени към алкохол, като ги подложили на няколко цикъла на алкохолни изпарения. След това имаше цикли на пиене на алкохол перорално. И преди всеки цикъл на изпитване при мишки се явява и някакъв стресов фактор.

Целият кръг се повтаря два пъти. А в края на експеримента учените изследват мозъка на гризачите за маркери за активност на невроните. Било е разкрито бързото разрушаване на системите за сигнализация в невронните мрежи, отговорни за когнитивните способности. Това се случва само при групата мишки, изложени на алкохол и стрес.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.