Развитие на цироза зависи от мястото на което живеете?

banner-hepavital

Заболяването цироза най-често предпочита хората, които редовно злоупотребяват с алкохола. Оказа се, че злоупотребата с алкохола е свързана и с още един фактор, а именно – местоживеене

цироза
Специалисти от университета в Северна Каролина анализираха данните на жителите от над 190 държави. Проучването показва, че студеното време и по-малкото слънчеви дни са свързани с алкохолна цироза на черния дроб. Повишаването на температурата за всеки градус по Целзий намалява риска от цироза, свързана с консумацията на алкохол, с 0,3%, пише Zee News.

Според изследователите злоупотребата с алкохол предизвиква усещане за топлина. В допълнение, липсата на слънчева светлина може да доведе до депресия, за която се знае, че повишава риска от алкохолизъм. Учените стигат до извода, че жителите на студените страни консумират повече алкохол и са по-податливи на чернодробна цироза, отколкото хората, живеещи в топли страни.

Между другото, по-рано персоналът на Университета в Саутхемптън установи, че консумирането на две чаши кафе на ден може да спести неприяностите, свързани с чернодробно заболяване. Най-често чернодробното заболяване е свързано с тежка консумация на алкохол. Редовната консумация на кафе намалява риска от цироза на черния дроб с 44%.

Добре е да се знае, че редовният прием на алкохол позволява на чревните бактерии да проникнат в черния дроб, показа ново проучване.

Очевидно е, че поради това се развива алкохолното чернодробно заболяване, предшестващо появата на цироза. Специалисти от Калифорнийския университет провеждат проучване с мишки. Изследователите установили, че алкохолът намалява броя на бактериите в червата на гризачите. Това увеличава риска от развитие на чернодробно заболяване при животните, съобщава NDTV.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.