Религията засяга мозъка по същия начин, по който сексът и алкохолът

banner-hepavital

Ненапразно казват, че религията е опиум за народите. Въздействието ѝ, върху някои мозъчни центрове, е същото, като опиатите


Оказва се, че религиозните и духовни преживявания, са нещо подобно на вземане на наркотици, злоупотреба с алкохол, хазарт и слушане на музика

Религията активира мозъка по същия начин, по който правенето на секс, употребата на алкохол и наркотици. Това показва ново проучване на учени от университета в Юта. В него взеха участие 19 вярващи млади хора (мормони), пише The Daily Mail.

Доброволците трябваше да изпълняват задачи, които събуждат духовните им преживявания. По това време експертите са сканирали мозъка на участниците, използващи ядрено-магнитен резонанс. На доброволците са показани неутрални и религиозни видеоклипове, включително видеоклипове с библейски сцени, извадки от Книгата на Мормон, цитати от мормони и други религиозни водачи.

В процеса на гледане на видеоклиповете участниците бяха питани колко силни духовни преживявания са имали. Доброволците се чувстваха спокойни и споделиха, че са усещали вътрешна топлина. Имало е и такива, които са се разплакали, до края на сканирането, поради силни духовни преживявания. Изследователите са установили, че духовните преживявания стимулират регион на мозъка, свързан с наградата и пристрастеността.

Когато активността в тази част на мозъка се увеличи, доброволците преживяха най-силните духовни преживявания. Сърцата им започват да бият по-бързо и дишането им става все по-дълбоко. В допълнение, религиозните чувства бяха свързани с медиалната префронтална кора, която е отговорна за оценката на моралните преценки и областите, свързани с концентрацията на вниманието.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.