Само 10 цигари на ден увеличават риска от опасна аритмия

banner-hepavital

Предсърдното мъждене е една от най-честите форми на сърдечна аритмия. При тази патология атриума се свива повече от 300 пъти в минута


Хроничната форма на предсърдно мъждене значително увеличава риска от сърдечен удар, пише The Daily Mail.

Изследователи от Великобритания са анализирали данни от 29 проучвания, в които са участвали 677785 души. При 39282 от тях е наблюдавано предсърдно мъждене. Учените установиха, че вероятността за развитие на предсърдно мъждене зависи пряко от броя на изпушените цигари.

По този начин при пушачите, които се ограничават до пет цигари на ден, вероятността от предсърдно мъждене се е увеличила с 9%. 10 цигари увеличиха риска със 17%, 20 – с 32%, 25 – с 39%. При хората, които се отказват от тютюнопушенето, вероятността от развитие на предсърдно мъждене е увеличена с 9%.

Освен това, добре е да се знае, че при развиването на деменция тютюнопушенето също може да бъде виновно.

Тютюнопушенето засяга областта на мозъка, която е от решаващо значение за паметта. Според The Daily Mail , поради тютюнопушенето в хипокампуса се натрупва калций. Това е доказано от проучване на около 2000 души. Доброволците бяха помолени да преминат тестове за когнитивни способности и мозъчно сканиране.

Оказало се, че подобни натрупвания са по-чести при пушачи или диабетици (една пета от доброволците). Това обяснява връзката между пушенето и деменцията. Калцифицирането на мозъчните съдове и токсините в тютюневия дим води до намаляване на когнитивните способности, казват експерти. При тежките пушачи рискът от деменция е почти удвоен. Като цяло, наличието на лошия навик повишава риска от деменция с 50%.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.