Случайно пиене и умерени пиячи: временно явление преди сериозния проблем

banner-hepavital

Има хора, които пият случайно. Има и такива, които се определят като умерени пиячи. Всичко това подсказва бъдещ сериозен проблем

Има хора, които пият случайно. Има и такива, които се определят като умерени пиячи. Всичко това подсказва бъдещ сериозен проблем

Случайно пиене

Така наречените хора, които пият до максимум 250 мл водка няколко пъти в годината, но не по-често от веднъж месечно. Като цяло, тази група се присъединява към алкохола доста късно. Те не се чувстват особена нужда от алкохол, те не го считат за „вкусно“. В състояние на интоксикация, те обикновено не се чувстват приятни усещания, така че те не се стремят да увеличат дозата или да пият по-често. Обикновено такива хора пият „защото така е прието“ и са ограничени до спазването на ритуала. Обикновено на следващата сутрин след пиршеството понякога пиячите се чувстват много зле – както в психологичен, така и във физиологичен план. Всичко това води до факта, че до 35-40 годишна възраст те попълват кохорта от въздържали се, ставайки в същото време пламенен противник на пиянството на другите, отвращение от гледката на тези, които са пияни и на миризмата на дим.

Умерени пиячи

Това е най-спорната група. Различията в дефиницията за умереност, както и в полезността на умереното пиене в медицинския свят, все още са предмет на дебат. Според някои канони, хората, които консумират 100-150 мл водка (но не повече от 400 мл) 1-4 пъти месечно, се класират като умерено пиещи.

Най-важната разлика е, че тази група изпитва удоволствие от алкохола, интоксикацията им е съпроводена с нарастване на настроението и такива хора не се напиват преди свинята да изпищя. Спонтанното желание за пиене обикновено не се случва, но ако има причина – бъдете сигурни, че инициаторите на празника ще бъдат умерените пиячи. И по-често, всичко това се реализира в неформална група – съученици, колеги, просто компания от приятели и се свързва с цял набор от ритуали и традиции.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.