Стресиращите събития ускоряват злоупотребата с алкохол и застаряването на мозъка

banner-hepavital

Стресовите събития отключват много заболявания. Те са причина и за болести, причинени от злоупотреба с алкохол


Стресиращите събития, особено ако са в поредица, могат да бъдат причина за много заболявания, както и за редовна злоупотреба с алкохол.

Затова, когато е налице стресов провокатор, най-добре е да не се поддавате на първия импулс за заглушаване на проблемите с алкохол.

Сериозни негативни събития, като развод или смърт на член на семейството, оказват негативно влияние върху мозъка. По-специално те предизвикват неговото ускорено стареене. Това заключение е направено от учени от Калифорнийския университет. Изследователите са анализирали данните за 359 мъже, пише The Deccan Chronicle.

В началото на проучването и 5 години по-късно доброволците описват стресиращите събития в живота си, които са се случили през последните 2 години. Освен това всички мъже са подложени на ядрено магнитен резонанс (ЯМР). Участниците също са преминали физиологични и психологически тестове.

ЯМР позволява да се изчисли обемът и дебелината на кората. Както е известно, кората е свързана с редица важни процеси, например съзнание, мислене и памет. Данните за обема и дебелината на кората са анализирани в специална програма за определяне на възрастта на мозъка. Оказа се, че стресиращите събития значително ускоряват застаряването на мозъка.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.