Сърдечните проблеми засягат все по-млади хора

banner-hepavital

Сърдечните проблеми вече не подбират нито възраст, нито пол. Все по-млади хора получават инфаркти, а от високо кръвно страдат дори деца


Миокардният инфаркт по-често се среща сред по-възрастните пациенти. В последно време, лекарите все по-често установяват инфаркти при млади хора, мъже и жени на средна възраст. Основната причина – драстични промени в начина на живот на съвременния човек.

Рискът от сърдечни заболявания, нетипичен за съответната възрастова категория включват наследствено предразположение към сърдечно-съдови заболявания. Но, млади хора могат да имат сърдечни проблеми и ако злоупотребяват редовно с алкохола, преяждат, не спортуват и пушат много цигари.

Трябва да се обмисли факторът на риска от развитие на инфаркти при по-млада и средна възрастова група, и да се увеличи коагулацията на кръвта. Това причинява около една четвърт сърдечни пристъпи на младите пациенти. Увеличаването на кръвосъсирването при жените често се дължи на употребата на перорални контрацептиви. Тъжният резултат от това може да е коронарна тромбоза.

Наднормените килограми са сериозна опасност за младите хора. До половината от пациентите, които са получили сърдечен удар в ранна възраст, страдат от затлъстяване.

Тежестта на проблемите със сърдечносъдовите нарушения сред младите хора и представителите на средната възрастова група се дължи на неадекватността на хората към собственото им здраве. Те, за разлика от възрастните пациенти, рядко извършват превантивни мерки, не приемат необходимите фармакологични препарати като статини, лекарства за понижаване на кръвното налягане и т.н.

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.