Тревогата за дреболии отключва желанието за алкохол

banner-hepavital

Хората, които изпитват стрес поради малки неща, са склонни да имат хронични заболявания

стрес
Това бе доказано в ново проучване, проведено от персонала на Калифорнийския университет. В това изследване са взели участие 1000 души, разказва The Deccan Chronicle.

Изследователите установили, че участниците, които са били притеснени поради дребни проблеми, 10 години по-късно са имали проблеми със сърцето и имунната система. Освен това, те са прекалявали по-често с алкохола, което е задълбочило някои техни заболявания. А тези, които се научили да се отказват от такива неща, не са имали сериозни здравословни проблеми. Експертите казват: хората са свикнали да мислят, че здравето е повлияно само от мащабни стресови събития, като например развод или смърт на близък човек. Но отрицателните емоции, които остават след незначителни стресови ситуации, също имат отрицателно въздействие върху здравето. Те са и по-честа причина човек да посяга към алкохола.

Между другото, преди това учените от Калифорнийския университет направиха друго изследване. В него участваха 359 мъже. Изследователите установяват, че сериозните негативни събития, като например развод или смърт на член на семейството, оказват негативно влияние върху мозъка. По-специално тези събития предизвикват неговото ускорено стареене.

За да се освободите от стреса не е задължително само да се спортува. Може да посетите концерт, например. Изследователи от „Голдсмит Колидж“ откриват, че присъствието на концерт влияе повече върху настроението, отколкото йогата, например. При хората, които слушат музика на живо за 20 минути, настроението се подобри с 21%, а тези, които правеха йога в продължение на 20 минути – само 10%, съобщава The Daily Mail.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.