Три изпитани метода за сваляне на килограми и релакс

banner-hepavital

Все тая дали спазвате строга диета или си хапвате бургери с пържени картофки – едва ли ще се откажете от допълнително изгаряне на още малко калории


Няма значение дали тренирате 5 пъти в седмицата или от време на време се занимавате с йога

Експертите знаят как това да стане и предлагат 3 лесни начини, които действително работят.

1. Кулинарни. Приготвянето на вечерята може да се окаже много приятно занимание, ако знаете, че 30 изгубени минути в рязане и бъркане край печката ще ви лишат от цели 100 калории. Готвенето стана още по-приятно, нали!

2. Шопинг. Още един фитнес от графата“ особено приятни“. С експеримент е доказано, че 40 минути интензивно обикаляне по магазините изгаря 100-120 калории. При финални разпродажби, когато за рокля може да се наложи да се борите, това число нараства двойно. За съжаление невинаги изгорените калории са повече от изхарчените левове. Така че е добре да имате до себе си човек, който да ви контролира.

3. Гореща вана. Няма нищо по-приятно от гореща вана с аромат на лавандула след усилен работен ден. Тази билка най-добре ще ви помогне да забравите за проблемите и да се концентрирате върху себе си. А изследване показва, че ако прекарате най-малко час във вода, по-топла от 40 градуса, ще увеличите физиологичния разход на енергия с цели 80%, което е около 120 калории. Друго проучване пък доказва, че горещата вана намалява нивото на захарта в кръвта с около 10%.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.