Умен сензор ще след алкохолиците 24 часа в денонощието

banner-hepavital

Алкохолиците в недалечно бъдеще ще бъдат контролирани от умен сензор, който ще следи за нивото на алкохол в кръвта

алкохолиците
Изобретателите от Калифорнийския университет представиха подкожен чип, който оценява нивото на алкохол в кръвта на човек, съобщава „News Mail.RU“.

Чипът сканира тъканната течност (междуклетъчно вещество) и реагира на водороден пероксид, който се освобождава по време на окисляването на етилов алкохол с алкохолна оксидаза. Това вещество в чипа действа като реакционен катализатор.

Чипът няма собствена батерия и, според учените, източник на енергия за него може да бъде „интелигентен часовник“ или фитнес инструмент. Чипът вече е тестван чрез използване на свинска кожа и човешки кръвен серум. Следващият етап е експерименти с живи животни. Изобретателите смятат, че чипът може да обърне лечението на зависимостта от алкохола, значително опростявайки контрола върху пациентите.

Между другото, е възможно в бъдеще всеки да има чип със стволови клетки, който всъщност ще замени медицинската карта. Този чип се използва за провеждане на лабораторни изследвания и за създаване на наистина персонализирано лекарство. Всяко лекарство може да бъде тествано на такъв чип без да се застрашава самия човек. От биологична гледна точка системата е възможно най-сложна. Освен това носи генетичния отпечатък на собственика на клетките. Средствата, анализите ще бъдат възможно най-точни.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.