Учените откриха защо жените трябва да се откажат от алкохола

banner-hepavital

Вредата от алкохола при жените е по-голяма, отколкото при мъжете


Испански изследователи са анализирали 19 научни статии за връзката между алкохолните напитки и предменструалния синдром (ПМС). Специалистите са установили, че алкохолът може да подобри проявите на ПМС, а в някои случаи дори да е причината за тях, пише Медпортал.

Проведени са проучвания в 8 държави. Повече от 47 000 жени са участвали в тях. Оказа се, че участничките, които периодично консумират алкохол, рискът от развиване на ПМС е с 45% по-висок от останалите. Учените вярват, че алкохолните напитки променят нивото на хормоните, като по този начин провокират началото на ПМС. Въпреки това не е установена точна връзка, която да доказва „причина-следствие“.

Между другото, минали изследвания са показали: не само жените страдат от ПМС. Експерти разпитали 2412 души. 50% от анкетираните са мъже. Участниците бяха запитани дали са изпитали симптоми на предменструален синдром, като умора, конвулсии и свръхчувствителност. 26% от мъжете се оплакват от такива симптоми. Освен това 58% от партньорите са забелязали това.

Всички интервюирани жени, чиито партньори заявиха, че имат и „критични дни“, бяха помолени да предоставят подкрепа на своите спътници през този период. И 43% се опитаха да го направят. 44% от тях се опитаха да развеселят партньора си, а 39% бяха предпазливи към своите спътнички.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.