Учени разбраха как да победят зависимостта от алкохола

banner-hepavital

Зависимостта от алкохола може да бъде победена, дори и когато победата изглежда трудна

Зависимостта от алкохола е обект на много научни разработки, които имат различни цели. И макар повечето правителства в света да неглижират проблема с алкохола, учените не спират да търсат решение на този проблем.
Изследователите откриват в стриатума (мозъчната структура, свързана с центъра за награди) два начина, които могат да бъдат манипулирани, за да се лекува алкохолизмът. Тези пътища влияят върху поведението, което води до награда. Алкохолът пречи на предаването на сигнали по гореспоменатите начини, в резултат на което алкохолизмът може да се развие и да има пагубно влияние върху личността, пише UPI.com.

Експерти проведоха проучване върху мишки с алкохолизъм. Учените отбелязват увеличение на активността на инхибиторния невротрансмитер GABA (гама-аминобутирова киселина) при гризачи, поради което животните не могат да спрат да консумират алкохол. Освен това злоупотребата с алкохол повишава активността на възбуждащия невротрансмитер глутамат.

И двата ефекта, открити от изследователите, допринесоха за развитието на зависимостта от алкохола. Експерти потвърдиха своите открития чрез манипулиране на клетъчните пътища, за да променят активността на глутамат и GABA. Вероятно откритието на учените ще помогне в разработването на нови лечения за алкохолизма.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.